International Week op De Meergronden opnieuw een groot succes

07-12-2015

Van 9 tot en met 13 november was weer de jaarlijkse International week van De Meergronden. De gasten kwamen dit jaar uit Duitsland, Polen en Tsjechië. Het thema van deze week stond in het teken van vluchtelingen.

Vluchtelingenproblematiek

De buitenlandse leerlingen hebben diverse artworkshops gevolgd. Bij de rapworkshop maakten de leerlingen zelf teksten over de vluchtelingenproblematiek. Tijdens de zangworkshop zongen de leerlingen popnummers die over dit thema gingen. En op een zeer beeldende wijze werd bij de dansworkshop de vluchtelingenkwestie in een dansuitvoering uitgebeeld.

Sportactiviteiten

Naast deze workshops hebben de leerlingen ook lessen Pools, Tsjechisch en Duits gehad.  Daarnaast stonden er uitjes naar de Zaanse Schans en Amsterdam op het programma. Verder versterkten de sportactiviteiten de banden onderling.

Meekijken in het buitenland

De sfeer tijdens deze week was erg goed. De voorstelling op vrijdagavond was erg gezellig en er waren veel ouders aanwezig. Via een livestreaming konden ook de ouders in het buitenland meekijken. De Meergronden kan weer terugkijken op een zeer succesvolle week!