Feestelijke opening Basisschool De Zeeraket door burgemeester

29-08-2016

Basisschool De Zeeraket is op 29 augustus feestelijk geopend door onze burgemeester, Franc Weerwind.  Op deze eerste schooldag knipte de burgemeester, samen met de eerst ingeschreven leerling Yalou Versteeg, het lintje door.
Mayke van den Berg, directeur van de Zeeraket, heeft veel zin in het nieuwe schooljaar: “Wij zijn de eerste ‘The Leader in Me’ - school in Flevoland en daar zijn we trots op. Veel ouders hebben interesse in dit vernieuwde schoolconcept”.

‘The Leader in Me’
Op De Zeeraket ligt de nadruk op goed onderwijs binnen een prettige sfeer. Het onderwijs is gebaseerd op de zeven gewoonten van effectief leiderschap volgens de methode “The Leader in Me”. Deze methode is gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey, een van de meest invloedrijke Amerikanen van deze eeuw. Door doelen leren te stellen, zich te focussen en goed leren plannen, kunnen de leerlingen hun  resultaten bij de vakken rekenen, taal en lezen verbeteren. Daarbij is ook aandacht voor een goede balans tussen werk en ontspanning. Zo leren de leerlingen goed te leren.