Rapper Brownie Dutch leescoach op Buitenhout College

08-10-2015

Op woensdag 14 oktober brengt de in Almere woonachtige bekende rapper en producer Brownie Dutch een bezoek aan het Buitenhout College in Almere Buiten.
Bij De Weddenschap dagen drie bekende Nederlanders leerlingen uit in zes maanden tijd drie boeken te lezen. Dat doen zij zelf ook. Wie de opdracht volbrengt maakt kans op één van de schitterende prijzen.

Niet vanzelfsprekend
Voor veel leerlingen in het vmbo en mbo is lezen geen vanzelfsprekendheid. Ze vinden het niet leuk, kunnen het niet goed genoeg of weten gewoon niet welke boeken leuk zijn. Juist deze aarzelende lezers hebben veel baat bij regelmatig lezen. Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en draagt bij aan het succes op school.

Brownie als leescoach
Dit schoolseizoen organiseert Stichting Lezen voor de vijfde keer De Weddenschap, dé leescampagne voor vmbo en mbo scholen. De Weddenschap start op maandag 12 oktober. De feestelijke aftrap is door verschillende BN'ers. Dit jaar trappen Jasper Gottlieb (acteur van onder andere Spangas), Teske de Schepper (vlogger/blogger op YouTube en Teske.nl ) en zanger, rapper en producer Brownie Dutch De Weddenschap feestelijk af.
 
Kijk hier voor meer informatie.