Nieuwe samenstelling College van Bestuur Almeerse Scholen Groep

13-02-2017

Raad van Toezicht Almeerse Scholen Groep benoemt Herbert Griffioen tot voorzitter College van Bestuur en Barbara Dijkgraaf tot lid College van Bestuur.

Herbert Griffioen, huidig lid van het College van Bestuur, wordt per 1 augustus de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Hij neemt het stokje over van Ingrid Verheggen, die per 1 augustus haar taak als voorzitter van het College van Bestuur zal neerleggen. Zij werkte vanaf 2010 bij de Almeerse Scholen Groep, eerst als lid van het College van Bestuur en vanaf 2013 als voorzitter. De Raad van Toezicht heeft besloten om per 1 juli a.s. mevrouw Barbara Dijkgraaf te benoemen in de vacature van lid College van Bestuur.

Herbert Griffioen is sinds 2013 werkzaam bij de Almeerse Scholen Groep. Karina Schilte, voorzitter van Raad van Toezicht: “We hebben Herbert leren kennen als een slagvaardige en competente bestuurder met zeer gedegen kennis en ervaring in het onderwijs. Uit de gesprekken met geledingen uit de Almeerse Scholen Groep blijkt een groot draagvlak voor de benoeming van Herbert in deze functie.” Het nieuw benoemde lid van het College van Bestuur mevrouw Barbara Dijkgraaf is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad. Ze heeft ruime ervaring in het besturen van een onderwijsorganisatie.

Met Herbert Griffioen als voorzitter en de benoeming van Barbara Dijkgraaf als lid van het College van Bestuur zal de Almeerse Scholen Groep de ambitie om iedere leerling het best mogelijke onderwijs te bieden en de scholengroep te verankeren als maatschappelijke partner binnen Almere verder uitbouwen.

De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Ingrid Verheggen en is haar tegelijkertijd buitengewoon erkentelijk voor haar inzet als inhoudelijk gedreven en bevlogen bestuurder. Na haar vertrek bij de Almeerse Scholen Groep zal zij in verschillende rollen actief blijven in het onderwijs en bij andere maatschappelijke organisaties. Wij wensen haar daar veel succes bij.