Nieuwe rector Montessori Lyceum Flevoland benoemd

20-11-2015

Op 1 maart 2016 start Diana Kwast-Hoekstra als rector van het Montessori Lyceum Flevoland in Almere Buiten. Zij neemt het stokje over van San van Donselaar die aan het einde van vorig schooljaar is vertrokken als rector van de school.

Het Montessori Lyceum Flevoland (MLF) is in 2005 ontstaan uit het Oostvaarders College en maakt onderdeel uit van de Almeerse Scholen Groep. De populatie van leerlingen is in de afgelopen tien jaar gegroeid van 25 naar 547 leerlingen in het huidige schooljaar. In leerjaar 1 en 2 wordt de stroom mavo, de stroom havo/vwo en de stroom vwo-NEO aangeboden. De school profileert zich op basis van de volgende vier zuilen waarop het bouwwerk van het onderwijs rust:

  1. Een didactiek die uitgaat van vrijheid in verbondenheid (keuzes binnen een vaste structuur).
  2. Een pedagogiek die werkt vanuit het adagium ‘help mij het zelf te doen’.
  3. Een organisatie die gebaseerd is op vertrouwen.
  4. Een voorbereide leeromgeving die recht doet aan individuele verschillen.

Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is blij met de benoeming van mevrouw Kwast-Hoekstra. “Ik denk in Diana een besluitvaardige, kwaliteitsbewuste en enthousiaste rector voor het MLF gevonden te hebben. Diana is iemand met hart voor haar werk, medewerkers en leerlingen en ik zie onze toekomstige samenwerking dan ook vol vertrouwen tegemoet.”, aldus Griffioen.

Diana is gedurende de afgelopen vier jaar werkzaam geweest als Domeinmanager Welzijn & Gezondheid bij Windesheim Flevoland en heeft in deze functie brede ervaring opgedaan binnen het (HBO) onderwijs. Zij is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van een nieuwe hogeschool, waarbij zij mede verantwoordelijk was voor de kwaliteit van het onderwijs, de bedrijfsvoering en de financiën.

Almeerse Scholen Groep
50 basis- en voortgezet onderwijs scholen vormen samen de Almeerse Scholen Groep. Stuk voor stuk scholen met eigen, bijzondere kenmerken. Met elkaar willen we groot kunnen denken, maar ook klein kunnen doen. Ieder kind is anders en dat staat bij ons centraal. Voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar biedt de Almeerse Scholen Groep op maat gesneden onderwijs in een vertrouwde omgeving.