Leerkracht Watertuin genomineerd voor Leraar van het jaar

09-06-2015

Van alle inzendingen met aanbevelingen voor de Leraar van het jaar zijn er nu 10 kandidaten genomineerd voor deze belangrijke titel!

Karin Aarden, directeur van SBO De Watertuin meldt niet zonder gevoel van trots dat Judith Balder, leerkracht van de Haai, een van de praktijkgroepen van de Watertuin in de categorie SO/SBO bij de laatste 10 kandidaten zit. 

Onder de indruk
Karin: “Ik heb Judith opgegeven onder andere naar aanleiding van de lesobservatie tijdens audit van ons eigen auditteam. Samen met Hans van Dael (BMC) waren we danig onder de indruk van Judiths leskwaliteiten. Zij geeft les aan een groep hele zwakke leerlingen, past zelf steeds het lesmateriaal aan het gewenste niveau aan, en maakt de kinderen zelfstandig in hun overstap naar PRO of VSO.

Jezelf terugzien
Een belangrijk kenmerk van haar professionaliteit is dat ze de leerlingen de verantwoordelijkheid geeft over hun eigen lesproces. Zij doet dit o.a.  door gebruik te maken van foto’s van de leerlingen zodat kinderen zichzelf bij de evaluatie van de les kunnen terug zien. Als ze zichzelf zien, spreekt het ook meer aan. Verder is het gewoon een leerkracht met een hart van goud voor deze speciale doelgroep.”

Taart
Judith is zelf beduusd door alle waardering en door het grote applaus van haar collega’s. Ze moet ook nog even wennen aan alle aandacht. Vandaag is er door de Onderwijscoöperatie, de organisatie van Leraar van het jaar, een heerlijke taart op school bezorgd. Binnenkort wordt er een filmpje van haar gemaakt. Op 7 oktober is dan de landelijke presentatie in Den Bosch op het landelijke lerarencongres.

De Almeerse Scholen Groep feliciteert Judith met haar nominatie en kijkt uit naar de finale in oktober.