Over ASG

Almeerse Scholen Groep

De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.

De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.

Juridische structuur Almeerse Scholen Groep (ASG)
De Almeerse Scholen Groep bestaat uit verschillende stichtingen:

De stichtingen ASG, ASG NW en ABO verzorgen onderwijs. Stichting IKC+ heeft ten doel het oprichten, exploiteren en in stand houden van een integraal kind centrum met een buurtfunctie in de gemeente Almere.
Stichting Entrada levert ondersteunende diensten aan de andere stichtingen van de ASG en treedt op als centrale dienst (samenwerkingsovereenkomst).

Bestuur
Bij de Almeerse Scholen Groep zijn de functies 'besturen' en 'toezicht houden' duidelijk gescheiden. Het College van Bestuur bestuurt de Almeerse Scholen Groep en de Raad van Toezicht houdt toezicht op het College van Bestuur.