Opleidingsscholen VO

Opleidingsscholen voortgezet onderwijs

Dat kan bij de 8 scholen van de Almeerse Scholen Groep. Wij bieden jou een interessante stage, goede begeleiding en een kans om na je stage bij ons te blijven. De Almeerse Scholen Groep heeft 8 scholen waar je stage kunt lopen. Elke school heeft een uniek accent, zodat jij kunt kiezen voor de omgeving die het best bij jou past. Er zijn stageplekken voor alle vakken en alle jaren. Je krijgt binnen de Almeerse opleidingsschool niet betaald voor je stage, behalve als het gaat om het invullen van vacature-uren.

Academische opleidingsscholen
Drie scholen Echnaton, Helen Parkhurst en De Meergronden zijn door het ministerie van Onderwijs erkende Academische Opleidingsscholen. Op deze scholen is er bij de professionalisering van docenten aandacht voor onderzoek vaardigheden.

Baan
Heb jij het naar je zin, ben je talentvol en toon je de volle inzet, dan is er kans dat je na je stage/opleiding kan blijven werken op een van onze 8 scholen.

Begeleiding
Wij zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt. Je krijgt een ‘werkmeester’ die het vak goed kent en van wie je een aantal lessen overneemt. Tevens krijgt je een ‘leermeester/coach’ die je ontwikkeling op langere termijn volgt. Op de (Academische) Opleidingsscholen organiseren wij intervisie en workshops/trainingen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Aanmelden
Als je belangstelling hebt voor een stageplaats op een van de onderstaande scholen meld je dan aan via de website van de school. Zie voor verdere informatie bij de links naar de scholen hieronder.

De scholen en hun aanbod
Arte College, Eigenzinnig, creatief en uitdagend.
Vmbo kbl/tl, havo en vwo.

Buitenhout College, ieder talent een kans
Vmbo

Echnaton, Bekwaam, bewogen, bevlogen, gezond en Fit. Elk kind (h)erkend.
Vmbo bbl/kbl/tl, mavo, havo en onderbouw vwo

Helen Parkhurst, Daltononderwijs en technasium
Vmbo, tl/havo en vwo.

De Meergronden, Internationalisering en tweetalig onderwijs. 
Vmbo bbl/kbl/tl en lwoo, havo, atheneum.

Montessori Lyceum Flevoland, Montessori onderwijs in een kleinschalige omgeving.
Mavo/havo en atheneum

Oostvaarders College, misschien wel de slimste keuze van je leven.
Bovenbouw vmbo, havo/atheneum/gymnasium.

Praktijk onderwijs Almere, leren door doen.