Wel een beetje eng, maar het loopt gelukkig goed af!

27-01-2016

In de klas zitten de 24 kinderen van groep 1 t/m 6 van de gloednieuwe basisschool het Universum vol verwachting om zich heen te kijken. De tafels zijn vrolijk gedekt met broodjes en allerlei lekker beleg. Het Nationale Voorleesontbijt gaat zo beginnen, en Ingrid Verheggen, voorzitter van het College van Bestuur van de ASG is er helemaal klaar voor.

Voorleestraditie
Ingrid Verheggen: “Ik grijp elke gelegenheid aan om op één van de ASG scholen aanwezig te zijn. Erg leuk dat ik hiervoor ben uitgenodigd. En heel interessant om te zien hoe een nieuwe school vorm krijgt.”
Over het voorlezen in de klas vervolgt ze: “Het is het heel belangrijk dat kinderen op elke leeftijd worden voorgelezen, ook als ze ouder zijn. Zelf heb ik dit ook veel gedaan toen ik nog Nederlands gaf in het Voortgezet Onderwijs.
In Almere bestaat ook een leuke voorleestraditie. We doen als stad ook altijd mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd.”

Griezelig
Ingrid leest voor uit het boek “De allerleukste sprookjes van Jacques Vriens” en heeft gekozen voor Hans en Grietje. De kinderen reageren enthousiast want voor de meesten is dit een bekend verhaaltje! “Het is wel een beetje griezelig,” zegt Ingrid, “maar het loopt gelukkig wel goed af!” De kinderen luisteren gedurende een klein half uurtje stil en geconcentreerd. Na afloop wordt er spontaan geklapt.

Niet meer bang
Tijdens het ontbijt praten we met enkele kinderen. Moronja uit groep 6 vond dat de mevrouw heel leuk voorlas. Haar lievelingsboek is “Ronja de Roversdochter”. Emma uit groep 3 vond dat mevrouw Ingrid van die leuke stemmetjes liet horen en vond haar ook heel grappig. “Het leukste van het verhaal vond ik dat ze bij de heks kwamen.” Op de vraag wat haar lievelingsboek is antwoordt ze gelijk “Ik wil geen kus” en ze begint spontaan het hele verhaal van het boek te vertellen.
Daisy verklaart stellig dat ze net 6 jaar is geworden en dus “echt niet meer bang is, hoor!”

Nieuw gebouw
De kinderen van Sterrenschool Het Universum hebben zichtbaar genoten en een gezellig voorleesontbijt gehad en kijken uit naar het volgende evenement, de opening van hun nieuwe gebouw! Dit schooljaar nog hoopt de school te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand aan de Max Planckstraat 74-76 in Nobelhorst. 
Directeur Yvonne Penne: “We zijn nu nog met 24 kinderen, maar elke week krijgen we er nieuwe inschrijvingen bij.  Als er ouders zijn die meer informatie over onze nieuwe school willen hebben of hun kind willen aanmelden voor de school dan kunnen ze een email sturen naar directie@universum.asg-almere.nl