Succesvol internationaal basisonderwijs in Almere

26-09-2016

“Als school bieden we al 10 jaar kwalitatief goed onderwijs aan onze expat-leerlingen in Almere en omgeving”. Aan het woord is Erin Wilson, de Amerikaanse directeur van internationaal onderwijs in Almere. De school bestaat op 23 september 10 jaar. Gestart als international department van Letterland gaat vanaf vandaag de school verder onder de naam International Primary School Almere.  Wethouder Rene Peeters (onderwijs) en voorzitter van het college van bestuur Ingrid Verheggen spraken zich uit voor een internationale campus in Almere. Wethouder René Peeters vraagt ouders om steun te betuigen voor de internationale campus. Vraag vanuit ouders en het bedrijfsleven helpt mee aan de totstandkoming van de internationale campus.

Onthulling nieuwe naam en logo
Wethouder René Peeters onthulde het nieuwe logo. Daarna werd de nieuwe website onthuld door Ingrid Verheggen, voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Zij wees op het belang van een internationale school in Almere. In de 10 jaar van het bestaan van de school heeft deze zich ontwikkeld met een uitstekend  en uniek aanbod voor de leerlingen. Veel expats binnen en buiten Almere weten de school inmiddels te vinden. 

Economisch belang
Almere erkent het economisch belang van internationaal onderwijs. Door de krapte op de woningmarkt in steden als Amsterdam, is Almere een goed alternatief.
Het internationaal basisonderwijs (een school van het schoolbestuur ASG) werkt al geruime tijd samen met het internationaal voortgezet onderwijs (een school van het bestuur Het Baken). Zij hopen de samenwerking bekroond te zien met een internationale campus voor primair en voortgezet onderwijs.